Головна Новини Світ Близький Схід Новий саміт по врегулюванню ситуації в Ідлібі може відбутися у жовтні
commentss НОВИНИ Всі новини

Новий саміт по врегулюванню ситуації в Ідлібі може відбутися у жовтні

Раніше Ердоган пригрозив Європі відкриттям кордонів з сирійськими біженцями

14 вересня 2019, 02:55 comments1834
Поділіться публікацією:
Новий саміт по врегулюванню ситуації в Ідлібі може відбутися у жовтні

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган повідомив про можливе проведення на початку жовтня нового саміту Туреччини, Росії, Німеччини та Франції по врегулюванню ситуації в сирійському Ідлібі, передає Reuters.

Це питання він має намір обговорити на тристоронній зустрічі з лідерами Росії та Ірану, яка відбудеться 16 вересня в Анкарі.

"Основний акцент на тристоронній зустрічі в Анкарі буде зроблений на процесах в Ідлібі. Відбудеться обмін думками з питань спостережних пунктів та боротьби з тероризмом",— сказав пан Ердоган.

Раніше Ердоган пригрозив Європі відкриттям кордонів з сирійськими біженцями. За словами турецького президента, це буде зроблено, якщо найближчим часом у Сирії для них не буде створена безпечна зона.

 Як раніше повідомляло видання "Коментарі", вооруженные сили Туреччини і США вранці в неділю, 8 вересня, провели перше наземне патрулювання районів Сирії на схід від річки Євфрат, де планується створити буферну зону безпеки. Про це повідомляє Анадолу з посиланням на міноборони Туреччини.

"У патрулюванні взяли участь шість бронетранспортерів ЗС Туреччини, які в 10.00 за місцевим часом перетнули кордон з Сирією, на півдні району Акчакале провінції Шанлиурфа. З сирійського боку кордону турецьких військових очікували американські військові. Відбувся обмін думками щодо реалізації плану патрулювання", – йдеться в повідомленні. Потім спільний військовий конвой попрямував до міста Таль-Абьяд, розташованому в 25 км від турецько-сирійського кордону. Тут турецькі військові провели спостереження. Патрулювання було продовжено в південному напрямку. Весь процес зайняв близько трьох годин.

Колону турецьких БТР, які повертаються до кордону з Сирією, зустріли ударні вертольоти АТАК. Також у патрулюванні були задіяні БПЛА.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Reuters
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!