Головна Новини Світ Близький Схід Іран зажадав вибачень від влади Канади за неправдиві звинувачення
commentss НОВИНИ Всі новини

Іран зажадав вибачень від влади Канади за неправдиві звинувачення

МЗС Ірану зажадав повернення іранської власності, яка була продана владою Канади

17 вересня 2019, 12:57 comments1793
Поділіться публікацією:
Іран зажадав вибачень від влади Канади за неправдиві звинувачення

Міністерство юстиції Ірану вимагає від Канади офіційних вибачень за неправдиві звинувачення та повернення конфіскованої власності. Про це йдеться в офіційній заяві відомства.

"Міністерство засуджує дії канадської сторони, як такі, що суперечать міжнародному законодавству і прав людини, і вимагає негайного повернення іранської власності, а також офіційних вибачень від уряду Канади", — йдеться в заяві.

Така реакція стала відповіддю на продаж іранського майна в Канаді. Загальна сума зібраних коштів становила понад 28 млн доларів.

Рішення було схвалено місцевим судом, а виручені гроші передані родичам жертв терористичних атак, які, за версією канадської сторони, були організовані рухами ХАМАС і "Хезболла".

МЗС Ірану виступив з різкою критикою цього рішення, оголосивши його незаконним.

Судові влади Канади стверджують, що іранська держава несе безпосередню відповідальність за ці інциденти, оскільки спонсорує ХАМАС і "Хезболла". Тегеран заперечує свою причетність до атак бойовиків цих організацій.

Як повідомляв портал "Коментарі", верховний лідер Ірану Алі Хаменеї заявив, що Тегеран відмовляється вести переговори з США на будь-якому рівні. За його словами, діалог між країнами може відбутися лише в тому випадку, якщо США відмовляться від своїх слів і повернуться до ядерної угоді. До цього моменту влада Ірану ставлять крапку в переговорах з Америкою.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://en.farsnews.com/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!