Головна Новини Світ Близький Схід Демонстрації в Єгипті: влада впроваджує репресії проти незгодних
commentss НОВИНИ Всі новини

Демонстрації в Єгипті: влада впроваджує репресії проти незгодних

Протести проти чинного режиму почалися в суботу

23 вересня 2019, 16:23 comments1822
Поділіться публікацією:
Демонстрації в Єгипті: влада впроваджує репресії проти незгодних

В ході трьохденної акції протесту в Єгипті силовики вже заарештували близько 370 осіб. Крім того, влада проводить масову блокування головних соціальних мереж. Про це передає інформагентство "РБК-Україна", посилаючись на єгипетські ЗМІ.

Так, заарештованих утримують в каїрських "центрах безпеки" (СІЗО — прим. Ред.), Де їм можуть бути пред'явлені звинувачення в приналежності до терористичної групи, поширення підроблених новин та участі в несанкціонованих акціях протесту. Раніше поліція застосовувала до протестуючих сльозоточивий газ.

"Режим намагається стримати ситуацію. Вони концентрують свою енергію на превентивних атаках. Адвокати працюють всю ніч, щоб захистити обвинувачених", — заявив Мохамед Лотфі, виконавчий директор єгипетського комісії з прав і свобод.

Також наголошується, що влада обмежила доступ до Facebook Messenger і деяким іншим серверам, щоб уникнути зростання кількості мітингувальників. BBC та інші новинні сайти також були обмежені.

Відзначимо, що багатотисячна акція проходить на площі Тахрір в Каїрі, куди єгиптяни вийшли з вимогою відставки президента країни Абдули Фаттаха аль-Сісі. Сам він перебуває на цьому тижні на саміті Організації Об'єднаних Націй з питань клімату, публічно не прокоментував протести.

Нагадаємо, портал "Коментарі" повідомляв, що вчора Гонконг накрила чергова хвиля протестів, при якій демонстранти почали громити магазини, чиї власники відомі своєю лояльною позицією до ультиматуму КНР.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!