Головна Новини Світ Близький Схід Саудівська Аравія впевнена у причетності Ірану до атак на НПЗ
commentss НОВИНИ Всі новини

Саудівська Аравія впевнена у причетності Ірану до атак на НПЗ

У Саудівській Аравії зараз працюють експерти ООН

25 вересня 2019, 03:10 comments1367
Поділіться публікацією:
Саудівська Аравія впевнена у причетності Ірану до атак на НПЗ

Саудівська Аравія ще не встановила точне місце запуску ракет, які атакували країну, але впевнена, що це був Іран, — заявив держміністр з закордонних справ Саудівської Аравії Адель аль-Джубейр.

"Ми віримо, що Іран несе відповідальність за атаку, тому що озброєння іранське. Ми знаємо, що воно прилетіло не з півдня, ми знаємо це виходячи з дальності озброєння. Ми вважаємо, що воно прилетіло з півночі, виразно з півночі. Те, чим ми зараз займаємося, це встановленням точного місця запуску", — сказав Джубейр, виступаючи в Раді з міжнародних відносин у Нью-Йорку.

Він нагадав, що в королівстві зараз працюють експерти ООН і ряду інших країн, і як тільки їх робота буде закінчена, Саудівська Аравія виступить з заявою, в якій "покладе провину" за атаку.

Відповідаючи на питання, чому королівство відразу не відповіло Ірану на атаку, міністр підкреслив, що всі відповідні кроки будуть робитися тільки після закінчення розслідування.

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", Франція роздасть йод громадянам, які живуть неподалік від атомних станцій. Агентство ядерної безпеки Франції (ASN) прийняло рішення роздати таблетки йоду приблизно 2,2 млн людей, які живуть поруч з атомними станціями.Так країна сподівається захистити людей, які живуть в радіусі 20 км від однієї з 19 атомних електростанцій EDF від радіації в разі аварії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!