Головна Новини Світ Близький Схід "Криваві протести в Багдаді": ООН звернулася до іракської влади
commentss НОВИНИ Всі новини

"Криваві протести в Багдаді": ООН звернулася до іракської влади

ООН стурбована насильством і кількістю жертв під час протестів

6 жовтня 2019, 10:27 comments2689
Поділіться публікацією:
"Криваві протести в Багдаді": ООН звернулася до іракської влади

В Організації об'єднаних націй (ООН) закликали демонстрантів і уряд Іраку утриматися від проявів насильства під час антиурядових акцій, викликаних низьким соціальним рівнем життя і безробіттям. Про це передає німецьке видання Deutsche Welle. Відомо, що вищевказані акції по всій країні почалися в Багдаді з 1 жовтня.

"Глибоко засмучена безглуздою втратою життів. П'ять днів повідомлень про випадки смертей і поранень: це необхідно припинити. Я закликаю всі сторони зробити паузу і задуматися. Винних в насильстві слід притягнути до відповідальності. Нехай дух єдності візьме гору над Іраком", — заявила генеральний секретар ООН в Іраку Жанін Хенніс-Плассхарт.

На сьогодні в Іраку зафіксовано близько 60 осіб, які загинули під час демонстрацій. Спочатку протести носили мирний характер, але уряд Іраку початок жорстко припиняти будь-які прояви громадянської незгоди, масово обмеживши доступ до Інтернету, ввівши комендантську годину, а також надіславши поліцію на розгін мітингів.

Уже в перші дні протистоянь силовиків з громадянським суспільством постраждали більше 200 людей, ще 18 загинули. Такі методи влсти викликали обурення у протестувальників, у відповідь вони почали громити відділення поліції і палити автомобільні шини.

Видання "Коментарі" повідомляло, що вчора проти демонстрантів уряд Іраку виставив снайперів, число людських жертв досягла 60-ти.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!