Головна Новини Світ Близький Схід Радбез ООН не зміг узгодити заяву за операцію Туреччини в Сирії
commentss НОВИНИ Всі новини

Радбез ООН не зміг узгодити заяву за операцію Туреччини в Сирії

Закрита зустріч Радбезу відбулася за ініціативою п'яти європейських членів Ради

11 жовтня 2019, 02:27 comments2267
Поділіться публікацією:
Радбез ООН не зміг узгодити заяву за операцію Туреччини в Сирії

Члени РБ ООН у четвер, 10 жовтня, в ході засідання з-за розбіжностей не змогли узгодити спільну заяву щодо ситуації на півночі Сирії, де Туреччина проводить військову операцію. Про це повідомляє агентство Associated Press.

За його даними, в ході засідання сторони розійшлися в позиціях настільки, що схвалення спільного заяву стало неможливим.

Турецьке агентство Anadolu повідомляє, що США і РФ відмовилися від пропозиції ряду інших країн про прийняття заяви. Причиною, за його інформацією, стала наявність у частини документа, де йдеться про дії Туреччини, слова "засудження".

Постпреди ряду європейських країн при ООН за підсумками зустрічі поширили свою спільну заяву, в якому закликали Анкару припинити операцію.

У свою чергу американська сторона зайняла більш м'яку позицію і обмежилася заявою про те, що США не підтримують цей крок з боку Туреччини. Постпред США при ООН Келлі Крафт нагадала, що Вашингтон "жодним чином" не схвалював рішення Анкари провести цю операцію.

Зі свого боку постпред РФ при ООН Василь Небензя заявив, що в ході військової операції на півночі Туреччини Сирії всім сторонам слід проявити стриманість.

Закрита зустріч Радбезу відбулася з ініціативи п'яти європейських членів Ради — Франції, Великобританії, Німеччини, Польщі, Бельгії.

Нагадаємо, портал "Коментарі" повідомив, що аамериканські сенатори Кріс Ван Холлен і Ліндсі Грем підготували законопроект про санкції щодо турецького керівництва, а також енергетичного та військового секторів Анкари у зв'язку з розпочатою Анкарою операцією на північному сході Сирії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.apnews.com/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!