Головна Новини Світ Близький Схід Саудівська Аравія засуджує Ердогана за вторгнення в Сирію
commentss НОВИНИ Всі новини

Саудівська Аравія засуджує Ердогана за вторгнення в Сирію

Уряд саудитів закликає Туреччину негайно вивести війська з Сирії

13 жовтня 2019, 19:57 comments2064
Поділіться публікацією:
Саудівська Аравія засуджує Ердогана за вторгнення в Сирію

Саудівська Аравія засуджує турецьку військову операцію в Сирії і закликає президента Реджепа Ердогана негайно вивести свої війська з території іншої держави. Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна", посилаючись на заяву державного міністра королівства у закордонних справах Аделя аль-Джубейра.

"Ми засуджуємо турецьке вторгнення, турецьку агресію щодо Сирії. Вчора була зустріч міністрів закордонних справ ЛАД, які прийняли заяву, що засуджує атаки і закликали Туреччину вивести війська з Сирії. І також закликали міжнародне співтовариство вжити відповідальність і забезпечити припинення агресії", — сказав держміністр .

Він також зазначив, що США продовжують працювати над тим, щоб разом з союзниками на півночі Сирії могли самі визначати свою політику.

"Було б самовпевнено з мого боку говорити, що той чи інший підхід правильний чи ні. Ми ведемо тісні консультації з пантерами в Вашингтоні, так само як і з тими силами, які ми підтримуємо в Сирії і шукаємо найкращий спосіб вирішити ситуацію", — продовжив аль-Джубейр.

Міністр при цьому не став коментувати заяву курдського керівництва, яке вважає, що моральне зобов'язання США — захищати тих людей, які пліч-о-пліч билися з ними проти "Ісламської держави" (ІГІЛ — прим.ред.)

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв про початок наземної антитерористичної операції "Джерело миру", яку ініціював уряд Туреччини проти курдських формувань в Сирії. Лідери ряду країн, в тому числі і США, вже засудили за провокацію повномасштабної війни президента Ердогана.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!