ЦВК Тунісу підтвердив перемогу Каїса Саїда на президентських виборах

Каїса Саїд здобув перемогу, отримавши 72,71% голосів виборців

Вища незалежна виборча комісія Тунісу підтвердила у понеділок, 14 жовтня, перемогу незалежного кандидата Каїса Саїда у другому турі президентських виборів. Про це туніський ЦВК заявив на прес-конференції, яку транслювало місцеве телебачення.

Згідно з попередніми даними виборчкому, Саїд здобув перемогу, отримавши 72,71% голосів виборців.

Напередодні в Тунісі відбувся другий вирішальний тур президентських виборів. Результати екзит-полів також підтвердили, що незалежний кандидат, професор конституційного права Каїса Саїд отримав на президентських виборах впевнену перемогу і залишив далеко позаду свого іменитого конкурента - медіамагната і лідера партії "Кальб Туніс" ("Серце Тунісу") Набіля аль-Каруи.

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", продин з зареєстрованих кандидатів на пост президента Тунісу Набіль Карави затриманий у п'ятницю, 23 серпня, у туніській столиці за звинуваченням у корупції, про це повідомляє радіостанція Mosaique FM. Карави і його рідного брата пред'явили звинувачення у відмиванні грошей і відхід від податків. Зараз вони поміщено у слідчий ізолятор. Набіль Карави є одним з найбільших бізнесменів Тунісу, йому належить опозиційний телеканал Nessma.