Головна Новини Світ Близький Схід Ердоган заявив про затримання дружини вбитого ватажка ІДІЛ
commentss НОВИНИ Всі новини

Ердоган заявив про затримання дружини вбитого ватажка ІДІЛ

Турецький лідер закликав шукати терористів на Заході

6 листопада 2019, 15:25 comments1747
Поділіться публікацією:
Ердоган заявив про затримання дружини вбитого ватажка ІДІЛ

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган повідомив про затримання дружини раніше знищеного ватажка терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІДІЛ) Абу Бакра аль-Багдаді, передає агентство "Анадолу".

Заяву турецький лідер зробив під час виступу на зустрічі з академічним складом факультету теології Університету Анкари. При цьому інших подробиць затримання, у тому числі її імені, дати і обставин Ердоган не повідомив.

Крім того, президент Туреччини засудив прирівнювання всіх мусульман до терористів, яке, за словами Ердогана, властиве західним лідерам.

"Терорист, не моргнувши оком, проливає кров невинних людей в ім'я збоченої ідеології. Мусульманин не може бути терористом. Захід, що проводить паралелі між ісламом і тероризмом, має поглянути на ситуацію у своїх країнах. Поняття "ісламський тероризм" не існує. Терористів потрібно шукати на Заході", — сказав він.

Ердоган підкреслив, що терористи, що прикриваються ісламом, є ворогами релігії.

Як повідомляв сайт "Коментарі", 27 жовтня президент США Дональд Трамп підтвердив, що ватажок "Ісламської держави" Абу Бакр аль-Багдаді був знищений в ході операції ЗС США в сирійському Ідлібі. Він зазначив, що в ході операції були знищені багато спільників аль-Багдаді. Лідер ІДІЛ був похований у морі, щоб його могила не перетворилася на місце паломництва для послідовників радикального ісламу. Допомогу в операції з ліквідації ватажка терористів надавали також загони сирійських курдів.

Інформатор американських спецслужб, який допоміг знайти і знищити аль-Багдаді, може отримати винагороду в 25 млн дол. 

Пізніше з'явилися подробиці останніх днів життя Аль-Багдаді.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!