Головна Новини Світ Близький Схід Під час нічних зіткнень з силовиками в Іраку більше ста демонстрантів отримали поранення
commentss НОВИНИ Всі новини

Під час нічних зіткнень з силовиками в Іраку більше ста демонстрантів отримали поранення

У місті Насірія силовики проти демонстрантів застосували сльозогінний газ

12 листопада 2019, 03:00 comments1433
Поділіться публікацією:
Під час нічних зіткнень з силовиками в Іраку більше ста демонстрантів отримали поранення

На півдні Іраку знову зіткнення, чотири людини загинули і понад сто чоловік поранені. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

У місті Насірія силовики використовували проти демонстрантів сльозогінний газ. За інформацією видання, деякі з демонстрантів знаходяться в важкому стані.

Тим часом представник ООН в Іраку Жанін Геннис-Пласхарт зустрілася з шиїтським лідером Іраку Верховним аятолою Алі ас-Сістані в священному для шиїтів місті Наджаф. Метою зустрічі було обговорення низки реформ, які ООН запропонувала напередодні.

За словами представника ООН, ас-Сістані заявив, що необхідно обов'язково провести реформи. Однак клірик висловив стурбованість тим, що політичні сили недостатньо серйозно налаштовані впровадити ці реформи.

 Зазначимо, акції протесту почалися 1 жовтня в Багдаді, де люди висловили невдоволення корупцією в державі, безробіттям і поганими громадськими послугами, зокрема відключенням електроенергії і браком води. Протести є найбільшими з часів правління уряду Абдул Махді, який прийшов до влади у вересні 2018 року.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!