Головна Новини Світ Близький Схід На автотрасу Ізраїлю прилетіла ракета з Сектору Газу
commentss НОВИНИ Всі новини

На автотрасу Ізраїлю прилетіла ракета з Сектору Газу

Сектор Газу випустив ракети по Ізраїлю, одна з них впала на автомобільну трасу

13 листопада 2019, 11:35 comments2992
Поділіться публікацією:








На автотрасу Ізраїлю прилетіла ракета з Сектору Газу

На одну із жвавих трас біля міста Ашдод впала ракета, яку випустив Сектор Газу. На щастя, жодне з транспортних засобів результаті вибуху не постраждало.

Ракета вибухнула відразу після падіння, і всю дорогу огорнули клуби диму. Незабаром у мережі з'явилося відео, на якому відображено момент падіння.


Зазначимо, що вчора з території Сектору Газу по Ізраїлю було випущено близько 50 ракет, одна з яких потрапила в житловий будинок, близько 20-ти вдалося збити системою ППО "Залізний купол".

Влада Ізраїлю вважає,  що причиною ударів стала ліквідація головнокомандувача палестинських бойовиків угруповання "Ісламський джихад".

Нагадаємо, 12 листопада Ізраїль ліквідував одного з лідерів палестинського радикального угруповання "Ісламський джихад" в Секторі Газу Баха Абу аль-Атту, який був убитий в результаті ракетного прицільного удару по його будинку. Разом з ним загинула його дружина, ще дві людини були поранені.

Як повідомляло видання "Коментарі", в 2006 році почався конфлікт між Рухом за національне визволення Палестини (ФАТХ) і Ісламським рухом опору (Хамас). В основному, збройні сутички проходили в Секторі Газу. У бойових діях брали участь збройні загони політичних сил — Сили безпеки автономії, поліція, президентська гвардія, а також бойовики Бригади мучеників аль-Акси (ФАТХ) з однієї сторони і бойовики "Бригад З ад-Діна аль-Кассама" (Хамас, чисельністю до 12 тис.) з іншого.

Приводом до конфлікту послужив розподіл політичного впливу в ПНА і спроба вбивства прем'єр-міністра Ісмаїла Ханії, представника руху "Хамас".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://twitter.com/IDF
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!