Головна Новини Світ Близький Схід "Масові протести в Ірані": силовики вбили більше 100 людей
commentss НОВИНИ Всі новини

"Масові протести в Ірані": силовики вбили більше 100 людей

При цьому деякі ЗМІ повідомляють, що кількість жертв від рук іранських силовиків перевищила 200

19 листопада 2019, 21:34 comments1937
Поділіться публікацією:
"Масові протести в Ірані": силовики вбили більше 100 людей

В результаті силових розгонів масових протестів в 21-му місті Ірану більше 100 людей загинули. Про це повідомляє видання Amnesty International.

Так, за офіційною інформацією влади Ірану годчисло загиблих в ході силового розгону приблизний, оскільки дізнатися точні дані важко через закритого доступу в інтернет на тлі акцій протесту по всій країні.

"Іранські сили безпеки вбили щонайменше 106 демонстрантів у 21 місті. Але їх кількість може бути набагато вище, оскільки у деяких ЗМІ йдеться про 200 загиблих", — зазначено в інформагентстві.

Нагадаємо, ще вчора після демонстрацій проти підняття цін на бензин в Ірані повідомляли про десяток жертв. За останні дні було затримано близько тисячі осіб. Напередодні протестувальники підпалили більше сотні банків і магазинів. Тоді державні діячі країни готові були піти на компроміс і заявили про доплати малозабезпеченим громадянам Ірану різниці в новому тарифі на бензин. При цьому, люди масово обурилися через те, що уряд Ірану вирішив удвічі підвищити вартість палива — до 20 центів за літр. Пільгову вартість (9 центів) в рамках ліміту підняли на 50%. За цією ціною іранець-автомобіліст може отримати 60 літрів в місяць, власник мотоцикла — 25 літрів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!