Головна Новини Світ Близький Схід В Ізраїлі вперше міністрів буде обирати парламент
commentss НОВИНИ Всі новини

В Ізраїлі вперше міністрів буде обирати парламент

У депутатів Кнесету є 21 день на формування уряду

21 листопада 2019, 17:35 comments1506
Поділіться публікацією:
В Ізраїлі вперше міністрів буде обирати парламент

Сформувати новий уряд Ізраїлю доручено всьому складу Кнесету — ізраїльського законодавчого органу. Таке право депутати отримали після того, як спроби прем'єр-міністра Біньяміна Нетаньягу та лідера опозиції Бені Ганца виявилися безуспішними.

Президент Реувен Рівлін оголосив спікеру Кнесету Юлію Едельштейну, що депутати можуть пропонувати будь-які кандидатури на посаду глави уряду. На всі процедури виділяється 21 день. У випадку, якщо жодна з кандидатур не отримає схвалення більшості (61 голос) депутатів, в Ізраїлі пройдуть ще одні вибори в Кнесет. Вони стануть вже третіми за поточний рік.

Виступаючи в парламенті, президент Рівлін сказав:

"Це час серйозного випробування для держави Ізраїль. В цей 21 день ви не будете представляти свої блоки і партії, ви відповісте перед своєю совістю, вам доведеться відповісти тільки на одне питання: в чому полягає мій обов'язок перед державою Ізраїль".

Відзначається, що подібних прецедентів, коли право формувати уряд переходить до членів Кнесету, в історії держави Ізраїль ще не було.

Як повідомляв портал "Коментарі", глава опозиційного блоку "Кахоль-Лаван" Бені Ганц повернув президенту Ізраїлю Реувену Ривліну мандат на формування уряду.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!