Головна Новини Світ Близький Схід "Порушуючи традиції з часів Мойсея": в Ізраїлі запустили автобус, що курсує в шаббат
commentss НОВИНИ Всі новини

"Порушуючи традиції з часів Мойсея": в Ізраїлі запустили автобус, що курсує в шаббат

Щоб не викликати праведний гнів релігійних організацій, водіями по суботах працюють не євреї, а араби

3 грудня 2019, 12:59 comments1563
Поділіться публікацією:
"Порушуючи традиції з часів Мойсея": в Ізраїлі запустили автобус, що курсує в шаббат

В ізраїльській столиці Тель-Авів вперше за всю історію існування держави запущений громадський автобус, який здійснює пасажирські перевезення по місту по суботах, що не відповідає багатовіковій культурі шабату. Про це передає видання "Деталі".

Так, за інформацією ЗМІ, новий маршрут був відкритий за ініціативою Тель-Авівської мерії, і фінансується за її рахунок.

"Зараз до проекту підключилися Рамат-а-Шарон, Гиватаим, Тель-Авів і Кирьят-Воно. На маршрутах працюють мінібуси і повноцінні автобуси. Щоб городяни могли в шаббат користуватися громадським транспортом зі всіма його перевагами", — розповідає Рої Шварц, чиновник, відповідальний за муніципальний проект "Транспорт по суботах".

Таке нововведення істотно спростило життя туристам і жителям, які дотримуються більш сучасних поглядів на суботні традиції. Раніше в суботу побачити на зупинці людей, які чекають транспорту, було неможливо. Як правило, люди користуються по суботах або особистим автотранспортом, або беруть машину напрокат.

"Я приїхав з Кирьят-Воно з дружиною і чотирма дітьми. Нам не треба тепер мучитися з паркуванням, шукати її, платити за неї. Відмінна ідея, просто блискуча! Ми зараз відкриваємо для себе Тель-Авів по суботах", — розповів один з пасажирів суботнього автобуса.

Мерія відзначає, що водіями в шаббат працюють не євреї, а араби — це обумовлення при введенні проекту, щоб не обурювати ортодоксальні громади.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" розкрив декілька популярних міфів про звички харчування, які нібито несуть користь.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!