Головна Новини Світ Близький Схід У Багдаді знову спалахнули антиурядові мітинги
commentss НОВИНИ Всі новини

У Багдаді знову спалахнули антиурядові мітинги

Тисячі іракців вийшли протестувати проти корумпованої зв'язку уряду з Іраном

22 грудня 2019, 21:56 comments1587
Поділіться публікацією:
У Багдаді знову спалахнули антиурядові мітинги

У столиці Іраку і на півдні країни в неділю, 22 грудня, тисячі людей вийшли з протестами проти уряду, мітингувальники вважають корумпованим і залежним від Ірану. Про це передає видання Deutch Welle.

У Багдаді протестувальники заблокували основні траси і громадських будівель. Вночі демонстранти в Діванії і Басрі оголосили "загальний страйк" зі спалюванням шин.

В Діванії мітингувальники також заблокували громадські будівлі і вивісили транспарант з написом "Країна перебуває у стані реконструкції — просимо вибачення за незручності". У шиїтських містах Кербела і Наджаф школярі заблокували школи. У Насирии протестувальники перекрили мости і кілька доріг, громадські будівлі залишилися закритими.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" постійно відстежував ситуацію з протестами в Іраку, які стали причиною жорсткої розправи над демонстрантами. Акції протесту почалися 1 жовтня в Багдаді, де люди висловили невдоволення корупцією в державі, безробіттям і поганими громадськими послугами, зокрема відключенням електроенергії і браком води. Протести є найбільшими з часів правління уряду Абдул Махді, який прийшов до влади у вересні 2018 року.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!