Головна Новини Світ Близький Схід Президент Іраку подає у відставку
commentss НОВИНИ Всі новини

Президент Іраку подає у відставку

Президент Іраку загрожує піти у відставку, кинувши виклик союзникам Ірану в парламенті

27 грудня 2019, 09:38 comments1419
Поділіться публікацією:
Президент Іраку подає у відставку

Президент Іраку Бархам Салех вчора, 26 грудня, подав до парламенту прохання про відставку, заявивши, що в дійсних умовах не може відповідально виконувати свої політичні обов'язки. Про це інформує Reuters.

Крім того, Салех відмовився призначати кандидатуру підтримуваного Іраном парламентського блоку на пост прем'єр-міністра і заявив, що такий вибір не підтримають протестувальники.

Блок Біна, який очолює за підтримки Ірану лідер опозиції Хаді аль-Амірі, призначив губернатора Басри Асаада аль-Едані наступним прем'єр-міністром. Але Салех вважає, що таке призначення не заспокоїть протестувальників, які вимагають незалежного прем'єр-міністра без партійної приналежності, та не допоможе приборкати хвилювання, які колихають країну. Оскільки конституція не дає Салеху права відхиляти кандидатури на прем'єрство, то він готовий піти. Наразі він покинув столицю.

Видання повідомляє, що відставка Салеха може тільки ускладнити соціально-політичну обстановку в країні, оскільки законодавці повинні спочатку вибрати йому заміну, а вже потім ця людина призначить нового прем'єр-міністра.

Нагадаємо, що масові протести охопили Ірак з 1 жовтня: люди обурені повсюдною корупцією та бідністю. Вже загинуло більше 450 осіб.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що прем'єр-міністр Іраку пішов у відставку через протести.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!