Головна Новини Світ Близький Схід У Туреччині затримали 40 поліцейських у справі про спробу держперевороту
commentss НОВИНИ Всі новини

У Туреччині затримали 40 поліцейських у справі про спробу держперевороту

Всі затримані поліцейські будуть доставлені в Анкару

24 січня 2020, 11:39 comments1837
Поділіться публікацією:
У Туреччині затримали 40 поліцейських у справі про спробу держперевороту

У декількох містах Туреччини силовики провели операцію по затриманню 40 поліцейських, які підозрювалися у причетності до спробі державного перевороту чотири роки тому. Про це повідомляє Анадолу.

Серед затриманих копів, четверо колишніх високих чинів поліції, які підозрюються в участі в організації опозиційного проповідника Фетхуллаха Гюлена FETO.

Затримання проводилися в Анкарі, Конье, Газіантеп, Кайсері, Адыямане, Адані, Трабзоні, Йозгате і Бурсі. Всі затримані будуть доставлені у Анкару.

16 червня 2016 року група заколотників спробувала здійснити військовий переворот у Туреччині. Основне протистояння розгорнулося в Анкарі і Стамбулі. Загинули більше 200 громадян, понад дві тисячі осіб отримали поранення. Заколот був подавлений.

Як раніше повідомляли "Коментарі", мятежники, які брали участь у спробі військового перевороту в Туреччині, намагалися зірвати операцію країни в Сирії проти терористичного угрупування "Ісламська держава". Відзначається, що Туреччина планувала операцію в Сирії ще в червні 2015 року, проте ряд високопоставлених чиновників Міноборони Туреччини намагалися перешкодити її проведенню.

"Деякі командири в турецькій армії вперто намагалися зірвати план Туреччини щодо наступу на ІГІЛ. В черговий раз вони придумували відмовки. Зокрема, відсутність військових потужностей, які не давали втілити план уряду", – розповіло джерело.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!