Головна Новини Світ Близький Схід США продовжать обмежувати ракетну програму Ірану, - Помпео
commentss НОВИНИ Всі новини

США продовжать обмежувати ракетну програму Ірану, - Помпео

Напередодні Іран повідомив про скоєний пуску ракети-носія "Сіморг" із супутником ДЗЗ "Зафар"

12 лютого 2020, 02:02 comments1497
Поділіться публікацією:
США продовжать обмежувати ракетну програму Ірану, - Помпео

Американська влада продовжать обмежувати ракетну програму Тегерана. Про це заявив держсекретар США Майк Помпео, передає РІА-Новости.

Влада Ірану раніше повідомили про вчинений 9 лютого пуск ракети-носія "Сіморг" із супутником ДЗЗ "Зафар". Вони заявили, що апарат вивести на потрібну орбіту не вдалося, оскільки ракета не набрала на останньому етапі необхідну швидкість.

"США продовжать вибудовувати підтримку по всьому світу, щоб протистояти безрозсудних дій іранського режиму зі створення балістичних ракет, і ми продовжимо надавати величезний тиск на режим, щоб змінити його поведінку", — сказав Помпео.

Раніше "Коментарі" писали, що в найближчим часом Туреччина і Росія підпишуть угоду про спільне виробництво ракет. Договір передбачає передачу технологій, ноу-хау та документації для власного виробництва оборонних систем. Про це повідомляє глава турецького управління оборонпрому Ісмаїл Демір. "Ми підпишемо угоду після узгодження остаточних деталей зі спільного виробництва деяких деталей в Туреччині та обміну технологіями", — сказав чиновник. Як пише New York Times з посиланням на джерела серед представників розвідки США, Іран перекидає таємно зброю в сусідній Ірак, де проходять протести. Видання також повідомляло, що, спираючись на документи, якими розпоряджається видання, Іран намагається встановити ракети малої дальності в Іраку, щоб заявити про лідируючої позиції на Сході.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://ria.ru/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!