Головна Новини Світ Близький Схід США і Талібан домовилися про 7-денне перемир'я, - ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

США і Талібан домовилися про 7-денне перемир'я, - ЗМІ

Сторони погодили тимчасове зниження рівня насильства в Афганістані

15 лютого 2020, 04:55 comments1635
Поділіться публікацією:
США і Талібан домовилися про 7-денне перемир'я, - ЗМІ

Вашингтон досяг угоди про перемир'я з афганським радикальним рухом Талібан, яке незабаром набуде чинності. Про це повідомило агентство Associated Press з посиланням на джерела з числа офіційних осіб США.

 Угода про "зниження рівня насильства" на сім днів стосується Афганістану, в тому числі − афганських урядових сил, вказав співрозмовник AP. За дотриманням умов домовленостей будуть спостерігати США.

За словами джерела, таліби погодилися припинити вибухи смертників і ракетні атаки.

У разі виконання ними зобов'язань в рамках угоди підуть межафганские мирні переговори.

 Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, сспівробітники спецназу Афганістану затримали главу розвідки радикального руху "Талібан" по району Вагаз в провінції Газні Муллу Нуруддина, заявив РІА Новини прес-секретар губернатора провінції Аріф Нурі. "Разом з ним за терористичну діяльність був затриманий його брат", — заявив Нурі. Подробиці операції із затримання не розкриваються. В Афганістані йде протистояння урядових сил і радикального руху "Талібан", яке раніше оволоділа значною територією в сільських районах країни і розгорнуло наступ на великі міста.

Нагадаємо, в Пакистані під час теракту в мечеті загинув брат лідера Талібану. Серед загиблих в теракті в мечеті в провінції Белуджистан в Пакистані виявився молодший брат лідера афганських талібів Хайбатуллы Ахундзады. Вибух прогримів в ісламській семінарії під час вечірньої молитви. Жертвами теракту стали 4 людини і більше 24 — постраждали. За словами високопоставленого співробітника пакистанської поліції, саморобний вибуховий пристрій з годинниковим механізмом було встановлено під кріслом імама.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!