Головна Новини Світ Близький Схід Помер колишній президент Єгипту Хосні Мубарак
commentss НОВИНИ Всі новини

Помер колишній президент Єгипту Хосні Мубарак

На 92-му році життя помер колишній президент Єгипту Хосні Мубарак,

25 лютого 2020, 13:11 comments1668
Поділіться публікацією:
Помер колишній президент Єгипту Хосні Мубарак


В Єгипті помер колишній президент країни Хосні Мубарак. Про це пише SkyNews Arabia з посиланням на джерело.
Мубарак керував країною 1981-2011 роках. Він став президентом після того, як його попередник Анвар Садат був убитий ісламістами під час військового параду.

За роки свого президентства Мубарак став одним з найбільших державних лідерів Близького Сходу. Прийшовши до влади в країні, яка знаходиться в ізоляції від арабського світу, Західної Європи та соціалістичного табору, і яка мала конфлікти з усіма сусідніми державами, Мубарак зумів відновити позиції Єгипту на міжнародній арені. Двічі (у 1989 і 1993 роках) обирався головою Організації африканської єдності. Були відновлені дипломатичні відносини з усіма арабськими країнами.

Як повідомляло видання "Коментарі", Мубарак після майже 30-річного правління пішов з поста президента 11 лютого 2011 року в результаті потужних народних виступів. 3 серпня в Каїрі над ним почався судовий процес.

Екс-президенту, доставленому в зал суду на ношах, інкримінували участь у навмисному вбивстві протестуючих і розправи над ними в дні народних заворушень наприкінці січня – початку лютого, а також у замовних вбивствах в період з 2000 по 2010 рік.


 

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!