Головна Новини Світ Близький Схід Ердоган їде на переговори до Путіна
commentss НОВИНИ Всі новини

Ердоган їде на переговори до Путіна

Ердоган і Путін зустрінуться вже на цьому тижні. Говорити будуть про конфлікт у Сирії.

2 березня 2020, 14:14 comments2966
Поділіться публікацією:








Ердоган їде на переговори до Путіна

Реджеп Таїп Ердоган і Володимир Путін проведуть офіційні переговори щодо ситуації в Сирії. Турецький президент прилетить до Москви в четвер, 5 березня, повідомив прес-секретар глави Російської Федерації Дмитро Пєсков.

Вперше після загострення конфлікту в Сирії російський і турецький лідери зустрінуться особисто. Ердоган сподівається, що з російської столиці він повернеться з миром.

"В четвер з президентом Путіним ми будемо обговорювати події в Ідлібі. Я сподіваюсь, що після нашої бесіди нам вдасться досягти перемир'я", — сказав турецький президент під час виступу про хід операції "Весняний щит" на території Сирії.

Ситуація в сирійській провінції Ідліб стала загострюватися минулого тижня. 27 лютого авіація Башара Асада спільно з російськими літаками атакувала колону турецьких військових.


Тоді загинуло 33 бійця. Анкара завдала кілька ударів у відповідь. А потім розгорнула воєнну операцію "Весняний щит".

Річ у тім, що турецькі війська підтримують сирійських повстанців, які частково контролюють провінцію Ідліб і воюють з режимом Асада. А ось Росія, навпаки, стоїть на стороні сирійського президента і допомагає йому знищувати позиції повстанців.

Ще у вересні 2018 року Росія і Туреччина підписали мирні угоди в Сочі щодо Сирії. Згідно з ним, Анкара могла облаштувати в Ідлібі 12 спостережних постів. Однак, сирійські військові не раз піддавали їх обстрілу.

Нагадаємо, "Коментарі" розповідали про те, як сирійські війська завдали удару по Туреччині.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!