Головна Новини Світ Північна Америка У Гватемалі екс-президента закидали яйцями: протест через нову посаду
commentss НОВИНИ Всі новини

У Гватемалі екс-президента закидали яйцями: протест через нову посаду

Протестувальники закидали яйцями колишнього президента Гватемали Джиммі Моралеса на виході зі штаб-квартири регіонального парламенту

15 січня 2020, 10:22 comments1781
Поділіться публікацією:
У Гватемалі екс-президента закидали яйцями: протест через нову посаду

У Гватемалі екс-президент Джиммі Моралес і колишній віце-президент Джафет Кабрера буквально відразу після усунення з посад намагалися зайняти нові пости в парламенті, щоб знову отримати імунітет від кримінального переслідування. Але місцеві мешканці завадили їм це зробити. Про це інформує Reuters.

Так, вчора, 14 січня, пізно ввечері протестувальники оточили колишніх лідерів Гватемали на виході з готелю, який є тимчасовою штаб-квартирою регіонального парламенту в Центральній Америці. Жителі протестували через спробу політиків одразу після відходу з посад отримати нові, які б звільнили їх від судового переслідування. Агентство повідомляє, що протестувальники закидали обох чоловіків яйцями, кричали "вбивця", випустили феєрверк, а з охороною Моралеса сталася невелика сутичка.

Відзначимо, що поки що Моралес і Кабрера не прийняли присягу як нові члени парламенту і можуть бути заарештовані. Раніше Моралеса звинувачували у порушеннях фінансування виборчої кампанії. Вчора, 14 січня, на посаду президента заступив Алехандро Джамматтеї.

Портал "Коментарі" раніше повідомляв, що в Гватемалі засуджені здійснили масову втечу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!