Головна Новини Світ Решта світу Під землею і в одязі пастуха: якими були останні дні глави ІДІЛу
commentss НОВИНИ Всі новини

Під землею і в одязі пастуха: якими були останні дні глави ІДІЛу

Рабиня самого небезпечного в світі терориста розповіла, що аль-Багдаді жив у страху

6 листопада 2019, 09:50 comments2707
Поділіться публікацією:
Під землею і в одязі пастуха: якими були останні дні глави ІДІЛу

Екс-лідер ІДІЛу Абу Бакр аль-Багдаді – до недавніх пір найнебезпечніший в світі терорист, який підірвав минулому місяці пояс смертника під час затримання спецслужбами – останні місяці свого життя провів в страху і спробах сховатися. Про це агентству Associated Press розповіла колишня рабиня ватажка банди, яку звільнили під час спецоперації.

За словами дівчини-підлітка, її викрали і тримали в рабстві багато років. Їй відомо, що аль-Багдаді пересувався виключно в супроводі сімох довірених осіб, побоюючись зрадників. Для власної безпеки останнім часом він жив під землею і переодягався в пастуха, щоб його не впізнали. Бігти в провінцію Сирії Ідліб аль-Багдаді намагався ще два роки тому. Однак тоді кортеж ватажка ІДІЛу розгорнули назад, побоюючись можливого нападу.

Агентство, посилаючись на власні джерела, запевняє, що на сході Сирії терорист весь час переїжджав, був дуже нервовим, не користувався мобільним, а також носив пояс смертника і змушував це робити все його оточення. Також відомо, що його стан погіршилося із-за цукрового діабету.

Незадовго до ліквідації американськими бійцями Абу Бакр аль-Багдаді встиг передати свої повноваження іншому терористові, ім'я якого поки не афішують.

Як раніше повідомляли "Коментарі", Абу Бакр аль-Багдаді, а також кілька його спільників були знищені під час спецоперації військових сил США в сирійському Ідлібі. За словами президента Дональда Трампа, бандит, який так старався залякати інших, провів свої останні хвилини в паніці й жаху від американських сил, які обрушилися на нього. Аль-Багдаді підірвав пояс смертника, намагаючись сховатися від військових США в підземному тунелі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: AP
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!