Головна Новини Світ Решта світу Євросоюз спростить візовий режим з Білоруссю
commentss НОВИНИ Всі новини

Євросоюз спростить візовий режим з Білоруссю

Влада Євросоюзу полегшить видачу віз громадянам Білорусі

18 листопада 2019, 12:18 comments1852
Поділіться публікацією:
Євросоюз спростить візовий режим з Білоруссю

Рада Євросоюзу готова підписати угоду з Білоруссю про спрощення візового режиму. Про це йдеться у документі, який оприлюднено на сайті офіційного журналу ЄС.

У документі наголошується, що Брюссель схвалить спільну декларацію, а голова ради ЄС може призначити особу, яка підпише угоду. Коли саме це станеться, в документі не йдеться. Угода з ЄС про спрощення видачі віз має на увазі те, що вартість шенгенської візи для білорусів складе €35 замість €60, а термін отримання скоротиться до десяти днів (в разі додаткової перевірки — до 30 днів).

Як повідомляло видання "Коментарі", у 2017 році Білорусь скасувала візи для 89 держав. Указ про безвізовий порядок в'їзду і виїзду іноземних громадян підписав президент Білорусі Олександр Лукашенко. Документом встановлюється безвізовий порядок в'їзду в Білорусь на термін не більше 5 діб при в'їзді через пункт пропуску через державний кордон  аеропорт "Мінськ" для громадян 80 держав. Указ поширюється на 39 країн Європи, включаючи весь Євросоюз, а також Бразилію, Індонезію, США, Японію та інші держави. В першу чергу, мова йде про сприятливі в міграційному плані країни, стратегічних партнерів Білорусі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!