Головна Новини Світ Решта світу Вулкан в Новій Зеландії вбив 13 людей, а 34 – були травмовані
commentss НОВИНИ Всі новини

Вулкан в Новій Зеландії вбив 13 людей, а 34 – були травмовані

Про ймовірність пробудження вулкана на острові Уайт-Айленд в Новій Зеландії попереджали напередодні

10 грудня 2019, 16:26 comments2231
Поділіться публікацією:








Вулкан в Новій Зеландії вбив 13 людей, а 34 – були травмовані

У Новій Зеландії загинуло вже 13 людей в результаті виверження вулкана на острові Уайт-Айленд, який розташований на півночі країни. Про це інформує АР.

Цей вулкан є найактивнішим у Новій Зеландії. Виверження сталося у понеділок, 9 грудня, близько 14:30 за місцевим часом. Рівень тривоги склав чотири з п'яти. За словами експертів, виверження було імпульсивним, короткочасним і торкнулося дна кратера.

Наразі відомо про 13 загиблих – п'ятеро з них упізнали близькі, решта тіл залишаються на вкритому попелом острові. Ще 34 людини опинилися в лікарні. Повідомляється, що всього на острові в момент, коли вулкан "прокинувся", було 47 осіб, з яких 38 — туристи круїзного лайнера "Овація морів". Так, жертвами катастрофи стали мандрівники з Австралії, Великобританії, Китаю, Малайзії та США. Також відомо про одну жертву серед місцевих – багато людей написали добрі слова про загиблого, оскільки він був популярним туристичним екскурсоводом.

Було відомо, що рівень тривоги на острівному вулкані був підвищений кілька тижнів тому. Поліція займеться розслідуванням, чому туристам дозволяли приїжджати на острів, незважаючи на попередження сейсмологів. Відзначимо, що в останній раз вулкан "спав" у 2016 році.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на Сицилії прокинувся найвищий вулкан в Європі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!