Тайфун на Філіппінах: вже 16 осіб загинуло

Серед жертв тайфуну на Філіппінах поліцейський, якого вбило струмом через падіння стовпа

На Філіппінах вирує тайфун Phanfone, який ЗМІ називають "різдвяним" Про це інформує AFP.

Тайфун обрушився на центральні острова Вісайя пізно ввечері у вівторок, 24 грудня – вітер сягав від 120 до 195 км на годину.

Наразі влада повідомляє про 16 загиблих. Серед жертв – поліцейський, якого вбило струмом через падіння стовпа. Стихія знесла дахи будинків і перекинула стовпи. Деякі райони залишилися без телефонного зв'язку та інтернету.

Відзначається, що під удар потрапили і невеликі острова Боракай і Корон – їх люблять туристи завдяки білосніжним піщаним пляжам. Постраждав і аеропорт Калібо: там численні ушкодження, а деякі рейси довелося скасувати. За даними Reuters, близько 58 тис осіб евакуйовані зі своїх будинків до шторму, а понад 15 тис - опинилися в портах, коли пороми були припинені.

Видання пише, що на Філіппінах живе багато католиків, яким довелося зустріти Різдво, рятуючись від тайфуну - не вдома, а у притулках.

"Різдвяний тайфун" покинув Філіппіни вчора ввечері і попрямував через Південно-Китайське море, рухаючись на захід. Варто відзначити, що Філіппіни регулярно страждають від 20 тайфунів або штормів на рік.

Раніше "Коментарі" писали, що на Філіппінах сталося масове отруєння горілкою: відомо про понад 300 постраждалих.