Головна Новини Світ Решта світу Гренландія буде продавати воду танучих льодовиків
commentss НОВИНИ Всі новини

Гренландія буде продавати воду танучих льодовиків

Тала вода була в Гренландії у великих кількостях протягом тисячоліть

18 лютого 2020, 05:20 comments1720
Поділіться публікацією:
Гренландія буде продавати воду танучих льодовиків

Гренландія планує продавати талу воду комерційним компаніям. Про це повідомляє Tagesspiegel.

Всього було виписано 16 ліцензій на експорт талої води, на наразі їх отримали дев'ять проектів. В першу чергу влада орієнтуються на комерційні компанії.

“Зміна клімату сприяє таненню льоду. Але це також призводить до збільшення дефіциту води в світі. Тала вода була в Гренландії великих кількостях протягом тисячоліть. Планується зробити з неї користується попитом на ринку продукт", — йдеться в повідомленні.

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", вчені відзначають що танення крижаного покриву Гренландії може досягти рекордної позначки. Про це повідомляє ВВС. Тільки за цей рік крижаний покрив острова втратив досить льоду, щоб підняти середній глобальний рівень моря більш ніж на міліметр. Як відомо, на думку вчених, різке потепління, яке спостерігалося цього літа, може викликати швидкі екологічні зміни, які можуть загрожувати жителям міст в прибережних зонах. Деякі мешканці будуть змушені переселятися за ймовірні затоплення. Нагадаємо, що крижаний покрив Гренландії в сім разів перевищує площу Великобританії та місцями до 2-3 км товщиною. В ньому зберігається стільки замороженої води, що якщо б все це розтануло, це підвищило б рівень моря у всьому світі до 7м.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!