Топ-5 новин, які ви могли пропустити

Джо Байден зміцнює позиції в президентській гонці в США, а іранський парламент скосив коронавірус.

Смертоносний Торнадо в штаті Теннессі. Кількість жертв зросла до 25

По американському штату одночасно вдарили 3 торнадо, йдеться в повідомленні AP. Це сталося вночі. Люди в цей час вже спали і не встигли сховатися. Більшість жертв опинилися в пастках у власних будинках. Торнадо зруйнував понад 140 будівель, залишивши десятки людей під руїнами. Деякі завали все ще розбирають - через це кількість жертв стихії може ще рости. Скільки людей залишається під руїнами, поки невідомо. У штаті оголосили надзвичайну ситуацію.

Президентська гонка в США: Джо Байден зміцнює позиції

Стали відомі перші результати "супервівторка". Серед демократів на праймеріз в восьми штатах лідирує колишній віце-президент Джо Байден. Йому вдалося відвоювати позиції в Алабамі, Оклахомі, Теннессі, Північній Кароліні і Вірджинії. Його найближчий конкурент сенатор Берні Сандерс здобув перемогу в Колорадо, Юті і Вермонті, повідомляє AP.

"Супервівторком" у США називають день, коли праймеріз (попередні вибори, на яких партії визначаються зі своїми остаточними кандидатами в президенти) проходять одночасно в 14 штатах. Він є визначальним для багатьох кандидатів і демонструє їх шанси на перемогу в подальшому.

Коронавірус косить іранських парламентаріїв

Коронавірус підхопив, фактично, кожен десятий депутат. Про це повідомляє CNN, посилаючись на дані віце-спікера Абдули Реза Місра. 8% членів іранського Меджлісу змушені були піти на лікарняний. У них виявили коронавирусную інфекцію Covid-19. В абсолютних цифрах - це 23 з 290 парламентаріїв. Також серед інфікованих - віце-президент і заступник міністра охорони здоров'я. Сам Меджліс нині не працює. Його тимчасово закрили через загрозу розповсюдження хвороби.

Google скасовує свою саму масштабну конференцію з-за коронавіруса

Щорічна конференція, яка збирає розробників зі всього світу, цього разу не відбудеться. Компанія Google вирішила скасувати захід, щоб не ставити під загрозу здоров'я своїх співробітників.

"Ми стурбовані темпами поширення коронавіруса (COVID-19). Враховуючи рекомендації ВООЗ, CDC, ВООЗ та інших органів охорони здоров'я, подію Google I/O 2020 ми вирішили скасувати", - заявила прес-секретар Google.

Щорічна конференція для розробників Google повинна була відбутися з 12 по 14 травня. Гроші за придбані квитки людям пообіцяли повернути.

На боротьбу з міграційним кризою Євросоюз виділить Греції 700 мільйонів Євро

Євросоюз вирішив фінансово підтримати Грецію в спробі зупинити потік мігрантів з Близького сходу. Вони масово почали прориватися в країну після того, як Туреччина перестала їх стримувати і відкрила кордони. Глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляен закликала Анкару не використовувати мігрантів у своїх політичних інтересах. У той же час, Греції ЄС надасть 700 мільйонів, щоб вони змогли посилити охорону кордонів. Половину коштів віддадуть відразу. Ще 350 мільйонів - на вимогу грецького уряду.

Нагадаємо, в Україні сьогодні має відбутися позачергове засідання парламенту, де можливі кадрові перестановки в Уряді.