Головна Новини Світ Решта світу Молдова ввела надзвичайний стан на два місяці
commentss НОВИНИ Всі новини

Молдова ввела надзвичайний стан на два місяці

Надзвичайний стан буде введено в Молдові iз-за коронавіруса на 60 днів

18 березня 2020, 02:32 comments2667
Поділіться публікацією:
Молдова ввела надзвичайний стан на два місяці

Парламент Молдови прийняв рішення про введення надзвичайного стану в державі на 60 днів через поширення китайського коронавіруса Covid-19. Відповідне рішення було прийнято у вівторок, 17 березня. Про це повідомляє молдавське видання NewsMaker.

Прем'єр-міністр Молдови Іон Кіку виступив з доповіддю про надзвичайний стан перед відповідним голосуванням парламенту. За його словами, прогнози з приводу розповсюдження пандемії в Європі невтішні, iз-за чого необхідно ввести надзвичайне положення в країні на 60 днів.

Депутати розкритикували відсутність конкретних заходів щодо стримування поширення нової хвороби. А прем'єр-міністр пообіцяв відтермінувати кредитні виплати та припинити міжміський і, можливо, міський громадський транспорт.

Молдова зупинила повітряне сполучення з Францією та Іспанією ще 13 березня. А через 2 дні, 15 березня, і з іншими країнами Європи. На момент публікації у Молдові 29 осіб заразилися новим коронавірусом Covid-19. Смертей не зафіксовано, але й одужала поки тільки одна людина.

Як повідомляв портал "Коментарі", в Україні від коронавіруса померла 33-річна жінка — це друга підтверджена смерть від нової хвороби в нашій країні.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!