Головна Новини Світ Решта світу Помер режисер жахів Стюарт Гордон, який екранізував твори Лавкрафта
commentss НОВИНИ Всі новини

Помер режисер жахів Стюарт Гордон, який екранізував твори Лавкрафта

Культовий режисер Стюарт Гордон помер у віці 72 років

26 березня 2020, 01:59 comments2123
Поділіться публікацією:
Помер режисер жахів Стюарт Гордон, який екранізував твори Лавкрафта

Культовий режисер фільмів жахів Стюарт Гордон, відомий по "Реанiматору" і "Ззовні", помер в віці 72 років. Про це повідомляє Variety, посилаючись на коментар його сім'ї.

Хоча Гордон і був найбільш відомий своєю плідною роботою в жанрі незалежних жахів, у нього була різноманітна кар'єра, яка включала в себе провокаційні театральні постановки.

Якраз одна з таких постановок принесла йому на початку творчого шляху незвичайний успіх: він поставив скандальну п'єсу про Пітера Пена, де головний герой був хіпі, а подорож в Нетландію — галюцинацією під дією наркотику ЛСД. За таку п'єсу Гордона заарештували, і він не зміг закінчити університет, оскільки якраз вчився на останньому курсі.

У світі Стюарт Гордон був відомий як шанувальник творів Гордона Лавкрафта — письменника, який сполучав жанри жахів, містики і фентезі в своєму унікальному стилі. Гордон став режисером фільмів "Реаніматор", "Ззовні", "Дагон" і "Виродок в замку", заснованих саме на книгах Лавкрафта.

За режисуру фільму "Смак", прем'єра якого відбулася в 2014 році, Гордон отримав премію Stage Raw Award. До речі, фільм заснований на реальній історії, де одна людина погоджується бути з'їденою іншою. У режисера залишилася сім'я — дружина Каролін, а також дочки Сюзанна, Джилліан і Маргарет.

Як повідомляв портал "Коментарі", установки "зеленої енергетики" загрожують природоохоронним зонам по всьому світу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!