Головна Новини Світ Решта світу У Молдові хочуть оголосити імпічмент Додону
commentss НОВИНИ Всі новини

У Молдові хочуть оголосити імпічмент Додону

Опозиційні сили Молдови заявили про готовність ініціювати запуск імпічменту Ігорю Додону за незаконний зв'язок з Росією

18 травня 2020, 21:47 comments7725
Поділіться публікацією:
У Молдові хочуть оголосити імпічмент Додону

Опозиція Молдови позначила, що готова запустити процедуру імпічменту проти президента Ігоря Додона в разі, якщо генеральна прокуратура підтвердить автентичність опублікованого відеокомпромату на нього, де він нібито отримує пакет з грошима від представника Російської Федерації. Про це передає агентство "РБК-Україна", посилаючись на молдовські ЗМІ.

Зазначимо, що такий відеоматеріал, де фігурує людина, схожа на Додона, опублікував екс-голова Демократичної партії (ДПМ) і олігарх Володимир Плахотнюк, що  втік з країни.

"Те, що демонструється на плівці, дуже серйозно — ми детально вивчимо це відео. Чекаємо, щоб у прокуратурі дали відповідь з приводу цих звинувачень. Після технічного аналізу відеофайлу ми у відповідності з положеннями Конституції зробимо дії щодо відсторонення президента від посади", — зазначив віце-голова парламенту від опозиційної партії "Платформа "Гідність і правда" Олександр Слусарь.

При цьому він додав, що з ініціативою імпічменту може виступити не менше однієї третини з 101 депутата. На їх вимогу президент повинен надати роз'яснення з висунутими проти нього звинуваченнями. У разі затвердження парламентом ініціативи про імпічмент, то протягом 30 днів необхідно ініціювати референдум про відставку глави держави.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Росія заявляла про свою готовність надати напівмільярдний кредит Республіці Молдова для забезпечення інфраструктурних проектів в країні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!