Головна Новини Світ Росія Путін висунув Зеленському умови по Донбасу
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін висунув Зеленському умови по Донбасу

У Кремлі розкрили деталі телефонної розмови Путіна і Зеленського

7 серпня 2019, 13:27 comments5432
Поділіться публікацією:
Путін висунув Зеленському умови по Донбасу

Президент Росії Володимир Путін в ході телефонної розмови з главою української держави Володимиром Зеленським розповів про те, в якому разі припиниться вогонь на Донбасі. Про це повідомляє прес-служба Кремля.

В ході обговорення проблематики врегулювання на південному сході України була акцентована важливість неухильного дотримання встановленого з 21 липня режиму припинення вогню, а також розведення сил і засобів від лінії розмежування.

“Для деескалації конфлікту необхідно, насамперед, виключити подальші обстріл українськими військами населених пунктів Донбасу, призводять до жертв серед мирного населення. Підтверджена також виняткова важливість послідовної реалізації Мінських домовленостей, включаючи юридичні аспекти надання ДНР і ЛНР особливого статусу. У цьому контексті наголошено необхідність конструктивного діалогу між сторонами, в тому числі в рамках мінської Контактної групи", — сказав президент Росії.

Також він зазначив, що обговорювалися перспективи взаємодії у "нормандському форматі".

Крім того, він зазначив, що в ході телефонної розмови була акцентована важливість неухильне дотримання встановленого з 21 липня режиму припинення вогню, а також розведення сил і засобів від лінії розмежування.

Як повідомляло видання "Коментарі", 7 серпня Зеленський провів термінову нараду з силовиками через загибель бійців на Донбасі. Після цього він провів брифінг , на якому повідомив про те, що вранці провів телефонну розмову з президентом Російської Федерації Володимиром Путіним.

За словами президента, він попросив Путіна вплинути на бойовиків.

Нагадаємо, протягом минулої доби бойовики на Донбасі дев'ять разів порушили режим припинення вогню, внаслідок чого чотири українських військових загинуло та ще один отримав поранення.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!