МЗС висловив протест через поїздки Путіна в окупований Крим

Путін відвідав окупований Крим 10 серпня

Міністерство закордонних справ України висловило протест через неузгодженого візиту президента Російської Федерації Володимира Путіна в окупований Крим. Про це повідомляє прес-служба міністерства.

Так, у зовнішньополітичному відомстві засудили відвідування російським президентом окупованого Криму в суботу, 10 серпня, оскільки воно не було узгоджене з українською владою.

"Ця поїздка, як і всі попередні неузгоджені з українською стороною відвідування російськими чиновниками тимчасово окупованого регіону України, є грубим порушенням російською стороною державного суверенітету і територіальної цілісності нашої держави", - підкреслили в МЗС.

Також у міністерстві назвали "нікчемними" спроби російських ЗМІ видати відвідування окупованого Криму і Севастополя російськими чиновниками за внутрішньодержавні і нагадали, що дані території є невід'ємною частиною України.

"Ніякі вояжі російських чиновників не здатні змінити визначений Конституцією і законами України статус цих територій, а лише в черговий раз демонструють зневагу РФ загальновизнаними принципами і нормами міжнародного права, зокрема статуту ООН, резолюцій Генеральної асамблеї ООН, а також зобов'язаннями РФ за двосторонніми та багатосторонніми договорами, сторонами яких є Україна і РФ", - додали в відомстві.

Як писало видання "Коментарі", рейтинг чинного президента Російської Федерації Володимира Путіна знизився до 43%. Саме такий відсоток росіян готові були б підтримати президента, якщо б вибори в РФ відбулися в "найближчу неділю", йдеться в дослідженні фонду "Громадська думка" на їх сайті.