Головна Новини Світ Росія Названа сума збитку, якого зазнала Грузія через припинення авіасполучення з Росією
commentss НОВИНИ Всі новини

Названа сума збитку, якого зазнала Грузія через припинення авіасполучення з Росією

Відсутність прямих рейсів значно позначилося на потоці російських туристів

12 серпня 2019, 17:43 comments1714
Поділіться публікацією:
Названа сума збитку, якого зазнала Грузія через припинення авіасполучення з Росією

За даними Національної адміністрації туризму Грузії, в липні поточного року приплив туристів з Росії знизився на 6,4% в порівнянні з липнем 2018 року. Про це заявив прем'єр-міністр Грузії Мамука Бахтадзе.

Туристичний бізнес Грузії в липні втратив до $60 мільйонів через рішення президента Росії Володимира Путіна перервати пряме авіасполучення через антиросійські настрої. Нагадаємо, що таке рішення ухвалене главою держави 8 червня 2019 року.

За словами Бахтадзе, уряд розробив дві програми підтримки малого та середнього туристичного бізнесу. Прем'єр сподівається, що цього буде достатньо, щоб компанії швидко впоралися з виниклими економічними проблемами.

Важливо, що раннє очікувалося, що за 2019 рік у Грузії буде побитий рекорд за відвідуваністю туристів. Зокрема, передбачалося, що з настанням літа і до кінця року країну відвідають ще близько 1 млн російських туристів.

Нагадаємо, портал "Коментарі" публікував думку економічного експерта щодо санкцій Російської Федерації проти Грузії. Спеціаліст позначив, що дані санкції "вдарять" по бюджету самих росіян, в першу чергу, а вже потім позначаться на грузинський народ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!