Головна Новини Світ Росія В РФ через бідність мільйони громадян викинуті з товариства
commentss НОВИНИ Всі новини

В РФ через бідність мільйони громадян викинуті з товариства

Причиною цього стала бідність

21 серпня 2019, 09:59 comments1338
Поділіться публікацією:
В РФ через бідність мільйони громадян викинуті з товариства

Майже п'ята частина домогосподарств (19,8%) і 13,1% жителів Росії ризикують опинитися в соціальній ексклюзії, тобто бути ізольованими від основної частини суспільства через поєднання бідності та інших факторів. Про це йдеться в розрахунках експертів Вищої школи економіки Сергія Смирнова та Олексія Капустіна.

Дослідження проводилося на замовлення Росстату в 2018 році, воно засноване на даних комплексного обстеження умов життя населення. Для визначення ризику автори взяли за основу індекс ООН, що враховує обмеження доступ до економічної сфери, соціальних послуг та суспільного життя. Серед домогосподарств, які опинилися в групі ризику, 88% відповідають всім трьом критеріями, 11,9% — тільки двом.

Частка людей у віці від 15 до 72 років, ризикують опинитися в соціальній ексклюзії, склала 12%, серед людей старше 72 років — 22,6%. При цьому серед зайнятих осіб працездатного віку таких виявилося 6,7%, серед безробітних — 36,2%, серед незайнятих осіб працездатного віку — 17,5%.

Найчастіше в групу ризику потрапляли сім'ї з однієї особи (25,5%), частка сімей з трьох людей склала 8,4%, з чотирьох — 9%. У той же час наявність пенсіонерів не надає впливу на ризики — частка сімей, що складаються лише з таких громадян (14,3%), порівнянна з середнім показником по всьому населенню країни.

Експерти відзначили сильний розрив між мінімальною і максимальною часткою людей, що опинилися під ризиком, в залежності від регіону проживання. Найменше їх у Москві (1,7%), Санкт-Петербурзі (2,8%) і Татарстані (4,6%), а найбільше у Хакасії (34,3%), Забайкальському краї (31,6%) і Туві (25,6%). При цьому в середньому ризик соціальної ексклюзії серед сільського населення (20,2%) вище, ніж серед мешканців міст (9,9%).

Як повідомляло видання "Коментарі", фахівці провели дослідження, в результаті яких прийшли до висновку, що раптова бідність дуже погано впливає на усі аспекти здоров'я, особливо в психологічному плані. Найбільш схильні до цього ефекту діти.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!