Головна Новини Світ Росія Росія продає африканським країнам ядерні технології, - The Guardian
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія продає африканським країнам ядерні технології, - The Guardian

ДП "Росатом" уклала договори вже з десятком найбідніших держав

29 серпня 2019, 11:41 comments1893
Поділіться публікацією:
Росія продає африканським країнам ядерні технології, - The Guardian

Росія намагається збільшити свій вплив в Африці і заробити мільярди фунтів, продавай ядерні технології. Про це повідомила британська газета The Guardian.

Як відзначають у виданні, представники російської державної корпорації "Росатом" за останні два роки звернувся до лідерів десятків африканських країн. Компанія уклала угоди з Угандою, Руандою, Ганою, ПАР, Суданом, Ефіопії і Республікою Конго.

Зараз "Росатом" будує реактор на 29 млрд доларів для Єгипту і має подібну угоду про будівництво реактора з Нігерії.

Росія також створила офіси по просуванню ядерне енергетики в Замбії. Крім цього, "Росатом" готує місцевих фахівців з Ядерне фізики та енергетики в декількох африканських країнах, реалізує стипендіальну програму в Кенії, проводить конкурси, переможці яких нагороджуються "освітньої" поїздкою в Росію з відвідування Обнінськой АЕС.

Типовий пакет пропонується зацікавлено в ядерне енергетиці країні, включаючи щедрі кредити і довгострокові контракти. Зокрема, Єгипту Росія зайняла 85% вартості будівництва реактора.

ДП "Росатом" експортує технології з впровадженням так зване "легкої" води в реакторах. Вони визнані одними з найбезпечніших в світі, але побудовані на їх основі АЕС генерують понад тисячу мегават енергії, і країни Африки не зможуть використовувати її цілком.

"З точки зору економіки, меншим країнам було б краще націлитися на щось подібне до менших модульних реакторів" — прокоментувала ядерний експерт Міжнародного інституту стратегічного досліджень в Лондоні Невін Шеперс.

Нагадаємо, 10 серпня портал "Коментарі" повідомляв про трагічну загибель п'ятьох людей під час випробування реактивної установки в Архангельській області.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!