Головна Новини Світ Росія Путін може помилувати українських політв'язнів
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін може помилувати українських політв'язнів

Деякі українці відмовилися брати участь в обміні

30 серпня 2019, 04:05 comments2338
Поділіться публікацією:
Путін може помилувати українських політв'язнів

Українців, засуджених у Росії, можуть помилувати указом президента РФ Володимира Путіна в обмін на помилуваних росіян, засуджених у Україні. Про це з посиланням на джерело, близьке до переговорів, повідомляє російська газета "Комерсант".

Українців помилують, якщо від них надійдуть звернення на ім'я Путіна. При цьому кілька людей, в тому числі режисер Олег Сенцов, відмовилися просити помилування, оскільки це буде означати визнання провини.

Політв'язнів, які перебувають під слідством у Росії, можуть передати українському суду, який, як передбачається продовжить розгляд справ". Так, у Київ можуть передати кримінальну справу 24 моряків, затриманих у Керченській протоці. Адвокати моряків це не коментують, побоюючись зірвати переговори.

Деякі українці, за даними видання, відмовилися брати участь в обміні.

 Як повідомляв портал "Коментарі", в Кремлі заявили, що поки не готові офіційно повідомляти про процесі обміну утримуваних осіб між Москвою і Києвом, але визнали, що контакти на цю тему здійснюються. "Мені нічого додати по цій темі. Коли ми будемо готові, ми повідомимо вам. Поки що такої готовності у нас немає, але можу запевнити, що мають місце певні контакти", — сказав прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, відповідаючи на питання журналістів, чи правильно вважати звільнення в Києві російського журналіста Кирила Вишинського запуском процесу обміну утримуваних осіб. Крім того, Пєсков додав, що офіційна Москва вітає рішення Київського апеляційного суду про звільнення Вишинського з-під варти під особисте зобов'язання. При цьому Пєсков не став відповідати на питання, чи відомо в Кремлі про переведення Сенцова до Москви, яке відбулося сьогодні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!