Головна Новини Світ Росія Київ поставив на паузу денонсацію угод з Росією
commentss НОВИНИ Всі новини

Київ поставив на паузу денонсацію угод з Росією

Припинення розірвання угод може бути пов'язана з кадровими перестановками

11 вересня 2019, 08:22 comments2711
Поділіться публікацією:
Київ поставив на паузу денонсацію угод з Росією

Українська сторона перестала направляти до Москви повідомлення про розірвання двосторонніх україно-російських угод та документів по СНД.

Із двосторонніх угод останніми денонсованими за ініціативи української сторони документами стали Договір про дружбу, співробітництво і партнерство між Російською Федерацією і Україною (1 квітня 2019 року) і міжурядова угода "Про обмін правовою інформацією" (6 лютого 2019 року). З угод по СНД країна останній раз виходила 1 липня 2019 року.

У МЗС РФ джерела розповіли, про те, що припинення розірвання угод може бути пов'язана з кадровими змінами в апараті Кабміну України, яким, "можливо, не до цього".

"Можливо, їм було не до цього. Зараз розсядуться і вирішать, що робити далі. Або продовжать (процес денонсації — ред.), або пригальмують", — сказав співробітник МЗС РФ.

За його словами, поки рано говорити, чи закінчила нова українська влада займатися розірванням договорів або поки ще не почала. "Якщо пригальмують — це буде сигналом. Якщо виходити із застарілих документів, а такі є, це одна історія. Якщо візьмуться за знакові речі — інша, яка означатиме політичний вибір", — зазначив дипломат.

На даний момент між Росією і Україною в силі залишаються близько 400 угод. 30 листопада 2018 року тодішній міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив про 48 розірваних незадовго до цих угод і анонсував денонсацію ще 40. Російська сторона вважає денонсованими 49 угод, частина з них вже втратили чинність. Статус деяких з них — про розірвання яких Україна повідомляла через Twitter без направлення відповідної ноти — в Росії вважають діючими.

Як повідомляло видання "Коментарі", Україна розірвала 35 угод з Росією, починаючи з 2014 року, коли РФ захопила Крим і почала військові дії на Донбасі



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!