Головна Новини Світ Росія Росія та Білорусь почнуть часткове об'єднання економічних систем
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія та Білорусь почнуть часткове об'єднання економічних систем

У країн буде загальний Податковий кодекс, зовнішньоторговельний режим і Цивільний кодекс, також будуть уніфіковані соцгарантії

16 вересня 2019, 11:32 comments2086
Поділіться публікацією:
Росія та Білорусь почнуть часткове об'єднання економічних систем

З січня 2021 року Росія та Білорусь в рамках створення Союзної держави почнуть часткове об'єднання економічних систем. Про це йдеться у програмі економічної інтеграції країн.

Програма економічної інтеграції Росії і Білорусі, парафована сторонами на початку вересня, публічно не розкривалася. План розрахований на 1,5 роки, його реалізація розпочнеться з січня 2021-го.

Повідомляється, що у країн буде загальний Податковий кодекс, зовнішньоторговельний режим і Цивільний кодекс, також будуть уніфіковані соцгарантії, облік власності. Крім того, заплановано фактично об'єднання банківського нагляду, але з двома центробанками, а також передбачено єдиний регулятор ринків нафти, газу і електроенергії, і гармонізоване держрегулювання галузей. Тобто до 2022 року планується створити конфедеративну державу з інтеграцією економік вище, ніж у Євросоюзі.

Росія і Білорусь поки ще не прийняли рішення про введення єдиної валюти або об'єднання емісійних банків. Тим не менш, вони збираються частково об'єднати платіжні системи. З 2021 року введуть єдиний доступ до держзакупівель.

Програма ніяк не чіпає державний устрій Росії і Білорусі, оборону, державну безпеку, освіту, охорону здоров'я і науку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!