Головна Новини Світ Росія Москвичі вимагають у Путіна свободи для політв'язня Павла Устинова
commentss НОВИНИ Всі новини

Москвичі вимагають у Путіна свободи для політв'язня Павла Устинова

У Москві проходять пікети на підтримку актора, засудженого на 3,5 років колонії

18 вересня 2019, 14:46 comments2438
Поділіться публікацією:








Москвичі вимагають у Путіна свободи для політв'язня Павла Устинова

Сьогодні в Москві проходить пікет біля будівлі Адміністрації президента Володимира Путіна з вимогою негайно звільнити актора театру і кіно Павла Устинова, якого Тверський районний суд засудив до 3,5 років ув'язнення в колонії загального режиму за нібито опір співробітникам ОМОНу при затриманні, в результаті якого один з силовиків отримав травму плеча. Про це передає видання "ПОЛІТЕК".

Про 24-річного Павла Устинова відомо, що він російський актор, знімався в другорядних ролях і також брав участь у театральних постановках. Під час чергового мітингу москвичів проти зняття "кандидатів від народу" на виборах до Московської міської думи 3 серпня, Павла затримали п'ятеро співробітників ОМОНу, вважаючи його учасником протестної акції, хоча на відео затримання видно, що хлопець просто стояв біля входу в метро.

"Політикою Павло ніколи не цікавився. У нас така сім'я, ми політикою в принципі не цікавимося і на мітинги не ходимо. Навіть не голосуємо — нам це нецікаво", — розповіла сестра актора Юлія Устінова.

За словами самого Устинова, 3 серпня він домовився про зустріч з одним на Пушкінській площі, проте про проведення мітингу не знав. Тут же збиралися і протестуючі.


Після оголошення вироку московським судом, колеги і друзі по сцені зробили флешмоб з вимогою звільнити Павла Устинова, назвавши таке покарання несправедливим, надуманим і абсурдним. Серед відомих акторів до російської влади звернулися такі персони як Костянтин Райкін, Максим Галкін, Гарік Харламов, Денис Косяков і ін.

Нагадаємо, 3 серпня під час мітингів у Москві зафіксовано рекордну кількість затримань і побиття громадян Росії з боку силовиків.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!