Головна Новини Світ Росія У Кремлі прокоментували відмову України підписати «формулу Штайнмаєра»
commentss НОВИНИ Всі новини

У Кремлі прокоментували відмову України підписати «формулу Штайнмаєра»

У Мінську представники України заявили, що «формула Штайнмаєра» не передбачена Мінськими угодами

19 вересня 2019, 14:35 comments1851
Поділіться публікацією:
У Кремлі прокоментували відмову України підписати «формулу Штайнмаєра»

Відмова представників України в Тристоронній контактній групі підписати "формулу Штайнмаєра" суперечить раніше досягнутим домовленостям, згідно з яким з "формулою" погодилися всі учасники "нормандського формату" (Німеччина, Франція, Україна, Росія). Про це заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, передає ТАСС.

"Раніше всі погодилися з "формулою Штайнмаєра" і жодних умов при цьому паралельно не висувалося.... Зараз українська сторона змінила свою позицію. Це не вкладається в рамки домовленостей, які раніше були підтверджені", — підкреслив Пєсков.

Представник Кремля запевняє, що відмова України підписати "формулу Штайнмаєра" стала новою умовою для інших країн "нормандської четвірки", які підтримали цю формулу. А тепер, за його словами, невідомо, як позиція Києва вплине на подальший розвиток ситуації.

Пєсков також додав, що зустріч лідерів країн "нормандської четвірки" має бути результативною, а тому "необхідно спочатку провести ревізію і підтвердити ті домовленості, які раніше приймалися".

"Ситуація (на зустрічі в Мінську — ред.) зайвий раз підтверджує правоту позиції, яку займає президент Путін: що зустріч заради зустрічі навряд чи може бути результативною, і для того, щоб зібратися, спочатку потрібно виконати велику підготовчу роботу", — сказав Пєсков, додавши, що під час підготовчої роботи виникають труднощі.

Раніше видання "Коментарі" писало, що 18 вересня на засіданні контактної групи в Мінську представники української делегації відмовилися підписувати "формулу Штайнмаєра", заявивши, що документ не передбачений мінським комплексом заходів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!