Головна Новини Світ Росія Навальний номінований на премію Сахарова
commentss НОВИНИ Всі новини

Навальний номінований на премію Сахарова

У минулому році цю ж премію "за свободу думки" отримав український політв'язень Олег Сенцов

3 жовтня 2019, 13:36 comments2153
Поділіться публікацією:








Навальний номінований на премію Сахарова

Найбільша фракція Європарламенту — Європейська народна партія — номінувала відомого російського опозиціонера Олексія Навального на премію Андрія Сахарова. Про це повідомляє німецьке видання Deutsche Welle.

"Олексій Навальний багато років бореться за демократію і плюралізм думок в російському суспільстві. Він неодноразово балотувався на місцевих і державних виборах, але не був допущений, ймовірно, саме тому, що він є фігурою, яка заслуговує на довіру і представляє реальну конкуренцію нинішньої влади Росії", — розповів депутат фракції Міхаель Галер.

Його колега Сандра Калнієте назвала російського блогера і борця з корупцією найбільш значущим лідером справжньої опозиції в Росії. На думку Калнієте, премія Навальному означатиме, що Європарламент "чує голос молодого покоління росіян, що бажають альтернативи нинішньому режиму в Росії".

Важливо відзначити, що в минулому році лауреатом премії ім. Андрія Сахарова став український політв'язень в Росії Олег Сенцов, який через свого ув'язнення не зміг отримати її особисто.

Сьогодні, даючи інтерв'ю, Сенцов ніяк не прокоментував висунення кандидатури Навального, позначивши, що не знав про це.

Вручення премії Сахарова переможцю відбудеться 18 грудня на пленарному засіданні в Страсбурзі.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, скільки часу провів у в'язниці російський опозиціонер Олексій Навальний за проведення мирних мітингів проти корупції серед найближчого оточення президента Володимира Путіна.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!