Головна Новини Світ Росія Іракські силовики застрелили 13 протестувальників
commentss НОВИНИ Всі новини

Іракські силовики застрелили 13 протестувальників

Загалом з початку жовтня під час демонстрацій проти уряду було вбито понад 260 іракців

5 листопада 2019, 20:43 comments1370
Поділіться публікацією:
Іракські силовики застрелили 13 протестувальників

Іракські сили безпеки за останні 24 години застрелили щонайменше 13 протестувальників, через те, що вони відмовлялися припинити демонстрації проти політичних партій, які контролює уряд. Про це повідомляє Reuters.

Після того, як вісім людей були вбиті протягом дня в понеділок, силовики застрелили ще щонайменше п’ять демонстрантів вночі у вівторок.

Загалом  з початку жовтня під час демонстрацій проти уряду було вбито понад 260 іракців. Демонстранти вважають, що їхній уряд є корумпованим і прихильним до іноземних інтересів, перш за все Ірану.

Більшість смертей сталися протягом першого тижня демонстрацій, коли снайпери стріляли в натовп з дахів Багдаду. Нове насильство спалахнуло на наступний день після того, як прем'єр-міністр Адель Абдул Махді звернувся до протестувальників, щоб вони призупинили протести, за його словами, досягнути своїх цілей можна і без завдавання шкоди економіці.

Він заявив, що готовий подати у відставку, якщо політики домовляться про заміну і пообіцяв виконати низку реформ. Але протестуючі зазначили, що цього недостатньо, і весь політичний клас повинен піти.

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", в Іраку знову протести: багато постраждалих. У понеділок, 4 листопада, у місті проходить страйк, протестанти перекрили головні траси.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!