Головна Новини Світ Росія Ватажкам бойовиків на Донбасі видають російські паспорти з "липовими" іменами
commentss НОВИНИ Всі новини

Ватажкам бойовиків на Донбасі видають російські паспорти з "липовими" іменами

Згідно незалежному розслідуванню, терорист "Біс" став Береговим, а Іванніков - громадянином РФ Лаптєвим

9 листопада 2019, 14:59 comments1881
Поділіться публікацією:
Ватажкам бойовиків на Донбасі видають російські паспорти з "липовими" іменами

Міжнародні дослідники із групи Bellingcat повідали про те, що терористам Донбасу видають російські паспорти з фальшивими даними.

Так, згідно з результатами розслідування та "злитим" базам даних РФ, відомий Ігор Безлер по кличці "Біс", який з весни по листопад 2014 року був так званим командиром "народного ополчення Донбасу" в Горлівці, в Росії тепер відомий як Ігор Береговий. Ще один терорист Олег Іванніков, ім'я якого Bellingcat пов'язує з трагедією зі збитим над Донецьком "Боїнгом", у РФ "перетворився" на якогось Андрія Лаптєва. Причому, видані бойовикам паспорти мають практично ідентичну нумерацію: відрізняються лише дві останні цифри в номерах.

Згідно з даними міжнародних розслідувачів, Іванніков і Безлер отримали фальшиві документи у Москві приблизно п'ять років тому і користувалися ними в аеропортах. Про підробку свідчить і те, що в Росії немає платників податків з такими даними.

Раніше ми вже повідомляли про те, що МВС Росії взяло більше 60 тисяч заяв на отримання громадянства від жителів самопроголошених ЛНР і ДНР. Крім того, російські паспорти вже видали 25 тисячам українців, які проживають на тимчасово окупованих територіях.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Bellingcat
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!