Головна Новини Світ Росія У Росії заявили про передачу Україні військових кораблів
commentss НОВИНИ Всі новини

У Росії заявили про передачу Україні військових кораблів

У РФ пообіцяли присікати будь-які провокації біля своїх кордонів

18 листопада 2019, 12:51 comments2611
Поділіться публікацією:
У Росії заявили про передачу Україні військових кораблів

Росія в порту Одеси передала Україні захоплені в листопаді 2018 року в Керченській протоці військові катери "Бердянськ" і "Нікополь", а також буксир "Яни Капу", повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ Росії.

"18 листопада відбулася передача українській стороні трьох кораблів ВМФ України, які у листопаді 2018 р. порушили кордон Російської Федерації в ході навмисної провокації Києва в районі Керченської протоки і були затримані російськими правоохоронними органами", — сказано в повідомленні.

В МЗС РФ відзначили, що кораблі є речовими доказами в кримінальному процесі. Російські правоохоронні органи завершили необхідні слідчі дії щодо кораблів і їх перебування на території РФ для продовження кримінального процесу не потрібно.

"Російська сторона має намір і надалі жорстко припиняти будь-які провокації біля своїх кордонів, у тому числі в цілях забезпечення безпеки судноплавства у відповідності з російським законодавством, двосторонніми договорами та іншими застосовними нормами міжнародного права", — підкреслили в МЗС.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що російська влада готова повернути Україні мореплавні судна, захоплені на території Керченської протоки в 2018 році. Ключовою перешкодою для цього був технічний стан кораблів. Кораблі обіцяли повернути за умови повного збереження, оскільки вони є речовим доказом у російській кримінальній справі. Із суден зняли озброєння, боєприпаси і засоби зв'язку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!