Головна Новини Світ Росія Російська сторона стверджує, що не крала українські унітази
commentss НОВИНИ Всі новини

Російська сторона стверджує, що не крала українські унітази

РФ стверджує, що військові судна були передані Україні в нормальному стані

21 листопада 2019, 11:12 comments2149
Поділіться публікацією:
Російська сторона стверджує, що не крала українські унітази

Військові суда були передані Україні в нормальному стані зі справною сантехнікою. Про це йдеться у заяві Центру громадських зв'язків ФСБ Росії, пише "ТАСС".

Відповідаючи на звинувачення командувача ВМФ України Ігоря Воронченка про те, що передані Росією українські кораблі "Нікополь", "Бердянськ" і буксир "Яни Капу" прибули без розеток, плафонів та унітазів, у ФСБ зазначили, що техніка була передана в нормальному стані і цей факт підтверджують відеокадри зовнішнього і внутрішнього стану судів.

"На кадрах чітко видно, що катери і буксир передані українській стороні в нормальному стані зі справною сантехнікою. Якщо в момент переходу від берегів Криму до Очакова українська сторона зуміла занапастити кораблі, то це проблема  української сторони", — заявили в ФСБ.

Як повідомляло видання "Коментарі", 20 листопада захоплені кораблі Військово-морських сил України (ВМСУ), які Росія повернула нашій країні, почали прибувати до Очакова.   

Першим прибув бронекатер "Нікополь". Його буксирував малий розвідувальний корабель "Переяслав". Трохи пізніше буксир "Лідовський" притягнув катер "Яни Капу". Бронекатер "Бердянськ" має дійти пізніше. 

Українські судна вийшли зустрічати місцеві жителі. Люди розвісили на березі прапор України.

Також ми писали про те, що згідно з опублікованим колишнім військовим прокурором Матіосом документом, на бронекатері "Нікополь" повністю відсутні документація, зброя, боєзапас, а зберігалася лише артустановка. Чимало речей "зникли" з числа озброєння і військової техніки. Зокрема, установки радіостанцій, станція космічного зв'язку, надувний човен з мотором, блоки апаратури розпізнавання, вогнегасники, прилади освітлення, аварійний буй, акумуляторні батареї, камбузна плита та унітаз. Також пошкодили гідропневмоакумулятори стопору валолінії.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!