Головна Новини Світ Росія Кремль непідсудний: Путін фактично вивів Росію із Женевської конвенції
commentss НОВИНИ Всі новини

Кремль непідсудний: Путін фактично вивів Росію із Женевської конвенції

У Росії побоюються зловживань

22 листопада 2019, 13:32 comments2275
Поділіться публікацією:
Кремль непідсудний: Путін фактично вивів Росію із Женевської конвенції

Президент Росії Володимир Путін підписав закон "Про відкликання заяви, зробленої при ратифікацію Додаткового протоколу до Женевських конвенцій від 12 серпня 1949 року, що стосується захисту жертв міжнародних збройних конфліктів", повідомляється в статусі закону на сайті Держдуми.

У пояснювальній записці до документу наголошується, що заснована згідно протоколу Конвенції міжнародна комісія із встановлення фактів насильства фактично не працює з 1991 року.

Також вказується, що в нинішній міжнародній обстановці існує ризик, що деякі "недобросовісні держави" можуть зловживати повноваженнями комісії у своїх політичних цілях. 

Таким чином, Росія за фактом вийшла із Женевської конвенції про захист цивільного населення під час міжнародних збройних конфліктів. І тепер Міжнародний суд ООН не зможе розглядати позови до Росії щодо порушення прав цивільних осіб під час війни.

Як повідомляв сайт "Коментарі", 8 листопада Міжнародний суд ООН ухвалив рішення на користь України за позовом Росії щодо фінансування тероризму та недопущення всіх форм дискримінації.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!