Головна Новини Світ Росія ФСБ затримала в Криму "шпигунку", завербовану українськими спецслужбами
commentss НОВИНИ Всі новини

ФСБ затримала в Криму "шпигунку", завербовану українськими спецслужбами

Громадянка Росії підозрюється у державній зраді, їй загрожує 20 років ув'язнення

29 листопада 2019, 12:53 comments1581
Поділіться публікацією:
ФСБ затримала в Криму "шпигунку", завербовану українськими спецслужбами

Федеральна служба безпеки РФ повідомила про затримання на терріторії міста Севастопіль громадянки Росії за підозрою в шпигунстві на користь України. Про це передає прес-служба силового відомства.

Як зазначено у повідомленні, жінка була завербована українськими спецслужбами і за завданням Головного управління розвідки Міноборони України цілеспрямовано здійснювала збір секретних відомостей військового характеру.

Згідно із законом Російської Федерації, затриманої оголосили про підозру у скоєнні злочину, передбаченого статтею 275 Кримінального кодексу (державна зрада). Таким чином, у разі доведеної вини, жінці загрожує до 20 років позбавлення волі.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що народний депутат від партії "Слуга народу" Ольга Василевська-Смаглюк вимовила фразу, яка була трактована як заклик "приглушити" свободу слова в Україні.

"Спочатку ведуча запитує про Марічку Звиробий, потім про людину, порвавшем портрет Порошенко, потім про Олександра Дубинського та його висловлювання, потім отримує моя відповідь, що у нас дуже сильна свобода слова і пора б почати фільтрувати свою мову тим, хто таке допускає", — написала Василевська-Смаглюк.

Сама парламентарій виправдовується тим, що фраза була вирвана з контексту і не несе такого змісту. Також Василевська-Смаглюк підкреслює, що тим більш абсурдно її звинувачувати в такому, враховуючи, що вона має п'ятнадцятирічний стаж роботи в журналістиці.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!