Головна Новини Світ Росія Медведєв назвав вимоги до України щодо нового газового контракту
commentss НОВИНИ Всі новини

Медведєв назвав вимоги до України щодо нового газового контракту

Медведєв визнав, що РФ не може припинити поставки газу в Україну

7 грудня 2019, 14:05 comments4537
Поділіться публікацією:
Медведєв назвав вимоги до України щодо нового газового контракту

Прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв заявив, що РФ готова укласти з Україною газовий контракт тільки в разі відмови Києва від претензій в арбітражних судах, повідомляє ТАСС.

"Ми про це говорили українським колегам у різних форматах. Ця ціна (на газ) може бути нижче, але для цього потрібно домовитися... Неможливо домовитися щодо газу і в той же час сказати: знаєте що, ви нам заплатите гроші за кожним судовим рішенням", — сказав Медведєв.

За його словами, Україна в разі підписання прямого контракту на постачання газу буде отримувати дешевший газ, ніж по реверсу.

Медведєв також визнав, що припинення поставок газу в Україну і європейським споживачам неможливо.

"Це (припинення поставок) неможливо з іншої причини (що не стосується теми реверсу газу). Все-таки ми повинні думати про європейських споживачів, так, власне, і про наших українських колег теж маємо думати", — сказав російський прем'єр.

Як повідомляло видання "Коментарі", НАК "Нафтогаз України" направив новий позов проти "Газпрому" в Стокгольмський арбітраж. Робота над позовом велася протягом трьох місяців. Обсяг документа склав понад 500 сторінок. Крім того, за словами представників компанії, до "Заяви про захист і зустрічні позовні вимоги" додаються звіти експертів і свідчення свідків.

Нагадаємо, російський монополіст залишається винен "Нафтогазу" три мільярди доларів, які компанія сподівається отримати наступного року. А вже в 2021 році має намір почати новий арбітражний процес.

5 листопада виконавчий директор "Нафтогазу" заявив, що Росія відмовляється продавати газ за ціною, встановленою арбітражем, поки не буде відновлений "баланс у відносинах".

Згідно з рішенням Стокгольмського арбітражу, Україна могла купувати в РФ газ за встановленими судом таксами. Україна постійно спрямовувала заявки на постачання російського газу, але отримувала відмови.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!