Помер колишній мер Москви Лужков

Юрію Лужкову було 83 роки

Сьогодні, 10 грудня, помер колишній мер Москви Юрій Лужков, повідомляє "РИА Новости".

Чинний мер Сергій Собянін висловив свої співчуття.

"Мені щиро шкода, що не стало цієї енергійної життєрадісної людини, яка очолювала Москву в складний пострадянський період, багато зробила для міста і москвичів. Співчуваю рідним і близьким", — зазначив Собянін.

За даними ЗМІ, 83-річний екс-градоначальник російської столиці помер в Мюнхені. Відомо, що причиною смерті став анафілактичний шок. Лужков прибув з дружиною до Мюнхена з Москви на операцію. Колишній мер помер під час операції по очищенню судин.


Відзначимо, що ще в 2008 році Лужков заявив, що Севастополь є російським містом, а не українським. У зв'язку з цим йому заборонили в'їзд до України.

Юрій Михайлович Лужков народився 21 вересня 1936 року в Москві, де закінчив Московський інститут нафтохімічної і газової промисловості. Лужков працював у Міністерстві хімічної промисловості СРСР, а також на керівних посадах в Московському міськвиконкомі.

У 1991 році він був обраний віцемером Москви в зв'язці з Гаврилом Поповим. Через місяць після виборів він очолив уряд Москви. А в 1992 році після відставки Попова тодішній президент Росії Борис Єльцин призначив Лужкова мером Москви.

Лужков кілька разів переобирався на цю посаду, а в 2010 році достроково склав повноваження.